Businessman din Top 10 făcut cetăţean de onoare

Businessman din Top 10 făcut cetăţean de onoare în faţa a peste 1.000 de oameni

Pe lângă muzică, dans, mititei şi altele asemenea, Zilele Comunei Vlăsineşti au avut parte şi de un moment emoţionant. În jurul orei 20:00 pe scena montată pe tăpşanul de lângă terenul de sport a urcat primarul Lucian Trufin.

Acesta şi-a pus cocarda şi a explicat celor peste 1.000 de săteni de ce face acest lucru. Trebuie să acorde titlul de cetăţean de onoare celui mai important om de afaceri din comună, Dumitru Solomonescu, patronul de la SC Lacto Solomonescu SRL.
„Firma Lacto Solomonescu condusă de Dumitru şi Carmen Solomonescu, prin ceea ce realizează, prin brandul construit, a dus numele comunei în toată ţara şi mai departe de hotarele ţării. Acesta este un motiv, iar al doilea este că prin unităţile care le conducem avem o relaţie foarte bună. De aceea, pentru toate faptele, pentru toate sponsorizările, pentru toate acţiunile sociale pe care le desfăşurăm împreună, a primit titlul de cetăţean de onoare al comunei Vlăsineşti”, a afirmat primarul Lucian Trufin.
Şeful localităţii a menţionat că, printre altele, SC Lacto Solomonescu SRL este sponsor principal la toate manifestările cultural-artistice organizate de Primăria Botoşani şi că, de Ziua Copilului şi de Crăciun, fiecare copil primeşte câte un premiu din partea aceleiaşi firme.
„Sunt un cetăţean al acestei comune, născut în această comună. Am iniţiat o afacere în 1992 şi am prins de-a lungul vremii timpuri foarte grele. Am reuşit să ajung la un nivel în care contribui la bugetul local al comunei Vlăsineşti cu 30-40% din bugetul pe care primăria îl are acum”, a spus Dumitru Solomonescu.
În acel moment a fost întrerupt de primarul de Vlăsineşti, care a menţionat că „dl Solomonescu este modest”, arătând că, de fapt, contribuţia companiei la bugetul local este şi mai însemnată.
Decernarea titlului s-a făcut în aplauzele sutelor şi sutelor de vlăsineşteni, în urma unei hotărâri pe care Consiliul Local Vlăsineşti a adoptat-o în luna iulie a acestui an. Dumitru Solomonescu a avut-o alături pe soţia sa, Carmen Solomonescu, director adjunct al companiei.