Scamorza

Scamorza este o brânză fermentată din caş şi originară din sudul Italiei. Această specialitate, asemănătoare cu mozzarella, este produsă în general din lapte de vacă, în cazuri rare şi din alte soiuri de lapte, şi poate fi simplă sau afumată. Ea se consumă ca atare dar este folosită mai ales la gătit având un gust foarte pregnant şi un punct de topire ideal pentru copt.

Acest produs este disponibil doar cu precomandă de  7 zile. Puteți plasa comanda aici sau la agentul de distribuție.

Categorii: , Etichetă:

Descriere

Scamorza este pasta de brânză filată din lapte de vacă similară ca formă cu o pară. Scamorza este brânza semi-moale, albă, cu o textură comparabilă cu cea a brânzei Mozzarella, dar puțin mai uscată.

Brânza este făcută din lapte de vacă pasteurizat sau dintr-un amestec de lapte de vacă și oaie. La sfârșitul procesului de fabricare a brânzei, care este înrudită cu mozzarella, brânzeturile sunt atârnate împreună în șiruri pentru a coace (matura) pentru aproximativ două săptămâni. Procesul de maturare a brânzei a dat numele său, Scarmoza, care, în sudul Italiei înseamnă „decapitat”.

După două săptămâni de maturare, brânza este afumată. Varianta afumată este făcută prin afumarea brânzei cu fum de lemn de fag bio.

Versiunea proaspătă de Scamorza permite comercializarea ei în termen de câteva zile de producție.

Textura brânzei Scamorza este elastică, fibroasă și este puțin mai uscată decât Mozzarella. În plus este mai picantă, lăptoasă și cremoasă. Scamorza afumată are un gust subtil de fum cu o notă dulce ușoară de caramel.

Scamorza este folosită că un substitut pentru Mozzarella, deoarece dă mai mult interes în rețete. Deoarece Scamorza are calități excelente de topire este folosită pentru feluri de mâncare la cuptor sau pe grill, și pentru a forma, cu prosciutto, topinguri crocante.

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Scamorza”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.