Cașcaval de vacă feliat

Cașcaval de vacă feliat

Cașcavalul de vacă feliat face parte din categoria de brânzeturi, cu pastă opărită obţinut din lapte integral sau din lapte normalizat, pasteurizat, de vacă prin adăugarea de culturi lactice selecţionate şi coagulare cu cheag

Greutate fixă: e150gr

Greutate variabilă: 1kg

Descriere

Cașcavalul de vacă feliat are la baza procesulului tehnologic opărirea caşului şi maturarea acestuia. Tratamentul de opărire este un tratament termic şi mecanic ce determină o structură fibroasă şi maleabilă a brânzei.

Forma este paralelipipedică

Proprietăţi fizico chimice:

– grăsimea raportată la substanţa uscată: min. 40%

– substanţă uscată: min. 52%

– substanţe proteice: min. 20%

– clorura de sodiu: max. 3,0

– valoare energetică: min 1200 kj, 100 g/min. 300 kcal/100 gr

– raport Ca/P: min 1,3

Proprietăţi microbiologice:

– număr de Escheria coli, ufc la 1 g produs, N = 5: m= 100, M = 1000

– număr de germeni stafilococi coagulazo-pozitivi, la 1 gr produs, N = 5: m= 100, M = 1000

Ambalarea:

– individuală: folie termocontractibilă

– colectivă: baxuri de aprox. 12 kg: folie pentru baxat PE

Depozitarea:

– în spaţii frigorifice la temp +2.. +8 °C

– umiditatea relativă a aerului max 85%

Transportul:

– cu mijloace de transport frigorifice la temp +2 .. +8 °C

Termenul de garanţie: 12 luni la temp +2… +8 °C.