Descriere
Cașcavalul face parte din categoria de brânzeturi, cu pastă opărită obținut din lapte integral sau din lapte normalizat, pasteurizat, de capră (50%) și de vacă (50%) prin adăugarea de culturi selecționate și coagulare cu cheag, având la baza procesului tehnologic opărirea cașului și maturarea acestuia.
Nu conține conservanți sau stabilizatori!
Formă: paralelipipedică.
Proprietăți fizico-chimice:
– grăsimea raportată la substanță uscată : min. 40%
– substanță uscată: min. 52%
– substanțe proteice : min. 20%
– clorura de sodiu: max. 3,0%
– valoare energetică: min. 1200kj/100g sau min. 300kcal /100g
– raport Ca/P: min. 1,3
Proprietăți microbiologice:
– număr de Escherichia coli, ufc la 1 g produs, N=5: m=100, M=1000
– număr de germeni stafilococi coagulazo pozitivi, la 1g produs, N=5: m=100, M=1000
Ambalarea:
– individuală: folie termocontractibilă
– colectivă: baxuri de aprox. 12 kg, folie pentru baxat PE
Depozitarea: în spații frigorifice la temperatură de +2..+8°C, umiditatea relativă a aerului max. 85%
Transportul: cu mijloace de transport frigorifice la temperatură de +2..+8°C
Termen de garanție: 12 luni
Greutate variabilă: cca 0,5 kg, 2 kg