Lacto Solomonescu se reinventează

Lacto Solomonescu se reinventează și introduce sortimente artizanale de brânzeturi

Cunoscutul producător botoșănean de produse din lactate Lacto Solomonescu își diversifică gama de produse cu delicatese italiene și românești.

„Am introdus aceste produse în gama noastră din dorința de a vă oferi și un altfel de produse fresh și artizanale, greu de găsit la scară largă datorită complexității cu care sunt modelate manual, bucată cu bucată și a termenului de valabilitate extrem de scurt.’’

 

Pentru început aceste minunate produse le puteți găsi și achiziționa doar în magazinele proprii din Hala Centrală și magazinul situat pe strada Grivița, nr. 3.

Ricotta fresh în coșulet sau variantã vrac

Albă și pufoasă, dietetică și bogată în proteine, este ideală pentru salate, paste, aperitive alături de spanac sau alte verdețuri, fiind ,,adevărate petale din lapte“.

Se poate folosi cu succes la creme de prăjituri, plăcinte sau creme aperitiv.

Burrino

Cașcaval modelat în jurul unui miez de unt, a fost inventat ca o metodă de păstrare a untului în timpul transportului într-o clima calda. Este disponibil în două variante: clasic sau pentru un gust mai aromat puteți alege varianta afumată.

Burrata

Numită și regina brânzeturilor italiene, acest săculeț din mozzarella fresh umplut cu smântână cremoasă și așchii de mozzarella .
Este ideală pentru a fi servită alături de salate, prosciutto crudo, roșii proaspete cu ulei de măsline.

Scamorza

Este un cașcaval modelat artizanal în formă de pară a cărui denumire reprezintă imaginea maturării timp de 15 zile atârnat de o sfoară și care în nordul Italiei înseamnă „decapitat”.

După scurta noastră călătorie pe meleagurile italiene, am revenit acasă și am creat pentru dumneavoastră 3 produse inspirate din tradiția românească:

Cascaval împletit umplut cu cremã de brânzã si mãrar

Cascaval împletit umplut cu cremã de brânzã si boia

Ruladã de cascaval cu cremã de brânzã si suncã